Honkballers rollen Zweden op

De Nederlandse honkballers hebben bij het EK in Duitsland met grote cijfers gewonnen van Zweden. Oranje zegevierde in Bonn met 9-0. 

In de tweede inning liep Sharlon Schoop het eerste punt binnen. In de vijfde inning bracht Nederland de stand op 5-0, mede dankzij homeruns van Roger Bernadina, Curt Smith en Schoop. In de achtste inning voegde de titelverdediger nog eens vier punten toe aan de score.

Volledig scherm
© Getty Images

De Nederlandse ploeg produceerde achttien honkslagen. Zweden, dat in 28 duels nog nooit wist te winnen van Oranje, liet slechts twee honkslagen noteren. Met de dikke zege nam Nederland revanche voor de verrassende nederlaag zondag in de tweede EK-wedstrijd tegen Tsjechië (6-8). De afgebroken openingswedstrijd zaterdag tegen Groot-Brittannië wordt woensdag uitgespeeld. Oranje leidt in dat duel met 10-2.

Nederland speelt morgen tegen Duitsland. Oranje zal bij de eerste vijf moeten eindigen om zich te plaatsen voor het olympisch kwalificatietoernooi, direct na het EK in Italië. Daar valt één ticket voor Tokio 2020 te winnen.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”