Volledig scherm
© EPA

Jansen en Van Duijn zesde in World Series schoonspringen Montreal

Schoonspringsters Inge Jansen en Celine van Duijn zijn de FINA Diving World Series in Montreal begonnen met de zesde plaats op de 3-meterplank synchroon.

Het Nederlandse duo sprong een stabiele wedstrijd en kwam uit op een score van 273,30. De winst was voor het Canadese koppel Jennifer Abel en Melissa Citrini Beaulieu met 298,83 punten.

Van Duijn komt zaterdag in actie op de 10-metertoren, Jansen zondag op de 3-meterplank. De FINA Diving World Series is een reeks wedstrijden waarvoor alleen de top-8 van de wereld wordt uitgenodigd. De tweede halte, die van 6 tot en met 8 maart in Peking zou plaatsvinden, is vanwege het coronavirus afgelast.

Jansen en Van Duijn zijn op de individuele onderdelen gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokio. Op het synchroonspringen hopen ze zich tijdens de werelbeker in april te plaatsen.

  1. Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Podcast | Voor Michel Butter gloort weer hoop na uitstellen van de Spelen

    Waar het uitstellen van de Olympische Spelen voor veel sporters een dreun was, zorgde het bij Michel Butter voor opluchting. Hij heeft weer kans zich te kwalificeren, nadat hij eerder zijn limietpoging in Rotterdam zag vervliegen. In de hardlooppodcast De Pacer spreken we de marathonloper over de achtbaan die de afgelopen periode is geweest, over het lopen in coronatijd, het nemen van maatregelen voor zijn gezondheid en de olympische droom.