Kenley Jansen (r) neemt de felicitaties in ontvangst van catcher Will Smith.
Volledig scherm
Kenley Jansen (r) neemt de felicitaties in ontvangst van catcher Will Smith. © AFP

Jarige Jansen trekt zege Dodgers over de streep, Albies wint marathonpartij

MLBOp zijn 33ste verjaardag was het afgelopen nacht dubbel feest voor Kenley Jansen. De closer van de Los Angeles Dodgers hielp zijn ploeg aan een goede start van de play-offs in de Major League Baseball (MLB) tegen Miwaukee Brewers, dat met de nodig moeite met 4-2 werd geklopt.

 1. Minister Van Ark trekt een grens: geen uitzondering voor andere sporten naast voetbal

  Minister Van Ark trekt een grens: geen uitzonde­ring voor andere sporten naast voetbal

  Alleen het betaald voetbal gaat door. Dat heeft Tamara van Ark, Minister voor Medische Zorg en Sport, laten weten. Er komt dus geen uitzondering voor onder anderen hockeyers en basketballers, die hun ongenoegen uitten over de situatie. ,,We hebben een grens getrokken. Ik kan de groepen nu niet nog verder oprekken”, aldus de minister die het besluit met pijn in het hart neemt en snapt dat het zwaar zal vallen bij andere sporters.
 2. Podcast | Schrijver Ernest van der Kwast bracht zijn nieuwe roman al marathonlopend rond
  De Pacer

  Podcast | Schrijver Ernest van der Kwast bracht zijn nieuwe roman al marathonlo­pend rond

  Ernest van der Kwast is schrijver, programmamaker, presentator, vader, hardloper. Door alle corona-restricties was een boekpresentatie onmogelijk en besloot hij zijn nieuwe roman Ilyas hardlopend naar de mensen te brengen. Zo doorstond hij voor het eerst de marathonafstand. We spreken met hem over de gedrevenheid om beter te worden, de dynamiek van een loopgroep, de opofferingen in het leven van een loper, de mooie verhalen die uit het lopen voortkomen. Ook draagt hij de door hem geschreven ode aan zijn 75-jarige looptrainer voor.