Jolly Jumpers.
Volledig scherm
Jolly Jumpers. © Robin Hilberink

Jolly Jumpers laat koploper ontsnappen

TUBBERGEN - De basketbalvrouwen van Jolly Jumpers hebben de kans laten liggen regerend landskampioen Grasshoppers voor de tweede keer dit seizoen te verslaan. De koploper van de eredivisie ontsnapte in Tubbergen met een blauw oog: 53-60.

Het is al niet eens een verrassing meer dat Jolly Jumpers nauwelijks nog onder doet voor de gevestigde orde in Nederland. Zo hoog is de rijzende Tubbergse ster inmiddels gestegen. De topploegen komen weer met knikkende knieën naar Twente. Op Binnenland na werden alle topploegen dit seizoen al op een nederlaag in Tubbergen getrakteerd.

Minder fris

Aan de andere kant is Jolly Jumpers niet meer zo fris en onbevangen als voor de winterstop. Den Helder toonde dat twee weken geleden al aan en de koploper uit Katwijk nam ook de punten mee uit Twente.

Gelijkwaardig duel

Dat gebeurde in een uiterst vermakelijk, maar niet bijster hoogstaand duel. Jolly Jumpers was slordig in de passing en schoot matig, ook vanaf de vrije worplijn. Daarentegen verdedigde de ploeg van coach Mart Kieftenbeld wederom sterk. Vooral de full-court zonepress werkt steeds beter en leverde regelmatig balveroveringen op.

Zo ontspon zich een gelijkwaardig duel waarin beide ploegen drie kwarten niets voor elkaar onder deden. Via 12-10, 28-28 en 44-44 was er evenwicht voor de laatste periode. Daarin schoot Jolly Jumpers letterlijk en figuurlijk tekort door slechts vier van de veertien keer raak te schieten. In de laatste anderhalve minuut gooide Grasshoppers met twee driepunters het duel op slot.