Tessie Savelkouls
Volledig scherm
Tessie Savelkouls © EPA

Knieblessure kost Savelkouls vermoedelijk de Spelen

Tessie Savelkouls moet zo goed als zeker een streep zetten door deelname aan de Olympische Spelen. De 27-jarige judoka liep gisteren bij de Grand Slam in Parijs een zware blessure op tijdens haar eerste partij in de klasse boven de 78 kilogram. Bij een aanval van haar Franse opponente Romane Dicko schoot de rechterknie van Savelkouls uit de kom. De Nederlandse moest per ambulance naar het ziekenhuis voor een operatie.

De Nederlandse judobond kan nog niet zeggen wat de precieze schade is en hoe lang Savelkouls nodig heeft om te herstellen. ,,Maar de Olympische Spelen zijn zo goed als zeker uit beeld", aldus de bond. De Gelderse judoka was al vrijwel zeker van kwalificatie voor de Spelen en gold op basis van haar recente prestaties zelfs als outsider voor een medaille in de zwaarste klasse bij de vrouwen. Savelkouls won eind vorig jaar de Judo World Masters en pakte afgelopen maand zilver bij de Grand Prix in Tel Aviv.

Tessie Savelkouls (r) tegen Romane Dicko
Volledig scherm
Tessie Savelkouls (r) tegen Romane Dicko © EPA
  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.