Levensgevaarlijke Fenati ontslagen na bizarre actie: 'Heb een impulsief karakter'

VIDEORomano Fenati is door zijn  team Marinelli Snipers ontslagen. De Italiaan kneep gisteren, tijdens de Moto2 Grand Prix van San Marino, de rem van zijn concurrent, Stefano Manzi, in terwijl de twee op hoge snelheid reden. De levensgevaarlijke actie leverde hem al een schorsing voor twee grands prix op.

Volledig scherm
© Screenshot MotoGP

In de motorsportwereld werd vol ongeloof gereageerd op de bizarre actie van Fenati. Zo reageerde Cal Crutchlow, de nummer 3 van de Grand Prix van San Marino in de motoGP: 'Hij mag nooit meer aan een race meedoen. Onbegrijpelijk dat zijn team hem er niet meteen uit heeft geschopt.'

Fenati zou aan het einde van dit seizoen overstappen naar Forward Racing, toevalligerwijs de ploeg van Manzi. De voorzitter van MV Agusta, volgend jaar de motorleverancier van Forward Racing, wil Fenati echter niet zien. ,,Dit was het ergste en meest trieste dat ik ooit in een race heb gezien. Echte sportmannen gedragen zich niet zo. Voor zijn contract van volgend jaar: ik zal me daar op elke manier tegen verzetten. Dit gaat niet gebeuren. Hij kan niet voor ons bedrijf in staan."

Fenati eindigde vorig jaar als tweede in het kampioenschap van de Moto3 en verdiende promotie naar de Moto2. Hij won tien GP's in de lichte klasse. In de zwaardere klasse Moto2 heeft de Italiaan, die al vaker van roekeloos gedrag is beticht, dit jaar nog weinig laten zien. Hij staat negentiende in de tussenstand.

De coureur kwam vandaag met verontschuldigingen. ,,Ik hoopte vanmorgen dat ik was ontwaakt uit een boze droom. De kritiek op mijn gedrag is volkomen terecht, het was een schandelijke actie, een man onwaardig'', aldus Fenati, die begrip had voor zijn ontslag. ,,Ik wil het niet goedpraten en verontschuldig me naar iedereen. Ik heb helaas een impulsief karakter, maar had zeker niet de intentie Manzi te verwonden.''