Joost Luiten op de 12de hole tijdens de tweede ronde van de US PGA in op de Bethpage Black course.
Volledig scherm
Joost Luiten op de 12de hole tijdens de tweede ronde van de US PGA in op de Bethpage Black course. © AFP

Luiten op het nippertje verder op US PGA

Joost Luiten heeft op het nippertje de cut gehaald bij zijn eerste major van dit jaar. De Nederlandse golfer noteerde in de tweede ronde, net als donderdag, 72 slagen in het US PGA Championship in Bethpage, nabij New York.

Zijn score van 144 (+4) slagen na twee ronden volstond precies om ook in het weekend in actie te mogen komen. Hij deelt de 68ste plaats met vijftien andere spelers.

Met een bal in het water en een double bogey tot gevolg op de voorlaatste hole dreigde het nog mis te gaan voor Luiten. Maar door een birdie op de laatste hole kreeg Luiten toch toegang tot de laatste twee rondes. ‘’Ik heb er hard voor gevochten’', zei Luiten op zijn website. ‘’Het werd een stuk spannender dan ik hoopte’', doelde hij op zijn double bogey. ,,Sta je opeens op +5. Ik wist dat ik op mijn laatste hole birdie móest maken om de cut te halen. Na een goede drive had ik nog 170 meter over naar de pin. Ik sloeg de bal daarna op 4 meter van de hole en de putt ging erin. Heel lekker om zo toch nog het weekend te halen in een major.’'

De Amerikaan Brooks Koepka is met 12 onder par vooralsnog ongenaakbaar. Halverwege staat de titelverdediger liefst zeven slagen voor op zijn landgenoot Jordan Spieth en de Australiër Adam Scott.

Tiger Woods miste de cut op een slag. Het Amerikaanse golficoon, vorige maand winnaar van de Masters, had duidelijk zijn week niet op de lastige golfbaan in Bethpage. ,,Helaas speelde ik niet goed. Op de details klopte het niet en daardoor behaalde ik geen goed resultaat’', zei Woods, die niet de enige topper was die voortijdig naar huis moest. Ook Jon Rahm, Sergio Garcia, Bubba Watson en Ian Poulter missen het weekend.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.