Volledig scherm
Luka Doncic. © USA TODAY Sports

Luka Doncic evenaart dertig jaar oud record van Michael Jordan

De Sloveense basketballer Luka Doncic heeft bij de 130-84 overwinning van zijn Dallas Mavericks op New Orleans Pelicans zijn achttiende NBA-wedstrijd op rij gespeeld waarin hij goed was voor minstens 20 punten, 5 rebounds en evenveel assists. Daarmee evenaarde Doncic een 30 jaar oud record van Michael Jordan uit 1989.

Tegen de Pelicans liet de 20-jarige Sloveen 28 punten, 9 assists en 6 rebounds noteren. Hij had daarvoor slechts 26 minuten speeltijd nodig. Doncic werd vorig seizoen al verkozen tot beste nieuwkomer van het jaar in de NBA, dit jaar wordt hij al bij de groten LeBron James, Giannis Antetokounmpo, Anthony Davis en James Harden gerekend.

Het is niet zijn eerste record. Bij de spelers jonger dan 21 jaar heeft Doncic ook een recordaantal triple-doubles achter zijn naam. Met vijftien stuks doet hij het beter dan onder meer Magic Johnson en LeBron James.

Volledig scherm
Luka Doncic. © Getty Images
  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”