Volledig scherm
© AFP

Márquez domineert ook in Aragón en vergroot voorsprong

Marc Márquez is weer een stap dichterbij zijn zesde wereldtitel in de MotoGP. De Spanjaard won met grote overmacht de Grote Prijs van Aragón. Het was al de achtste seizoenszege voor de fabrieksrijder van Honda. De Italiaan Andrea Dovizioso (Ducati) eindigde als tweede op bijna vijf seconden. De Australiër Jack Miller eindigde als derde.

Márquez liep in het kampioenschap verder uit op de concurrentie en heeft al 98 punten voorsprong op zijn eerste achtervolger Dovizioso. Het betekent dat Márquez bij een volgende zege vrijwel zeker is van een nieuwe wereldtitel. Het zal dan zijn vierde op rij zijn in de koningsklasse van de motorsport.

“Ik was vrij overtuigd van mijn strategie”, vertelde Márquez, die van start tot finish leidde. “Ik wilde vanaf de start voluit gaan, een gaatje slaan van vier á vijf seconden en dan consolideren. Dat lukte, hoewel het nog hard werken was tegen het einde van de race.”

Dovizioso onderscheidde zich met een sterke race, ook al was dat in de schaduw van Márquez. De Italiaan wist vanaf de tiende plaats bij de start op te rukken naar de tweede plaats.

Bo Bendsneyder wist wederom niet in de punten te rijden in de Moto2. De Rotterdammer van RW Racing GP eindigde als achttiende op een kleine halve minuut van de Zuid-Afrikaanse winnaar Brad Binder. De Spanjaard Alex Márquez, de jongere broer van Marc, finishte als derde en behield de leiding in het kampioenschap.

Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS