Volledig scherm
Michael van der Mark tijdens de huldiging in Assen. © ANP

Michael van der Mark verwent Assen

Wegracer Michael van der Mark heeft het thuispubliek in Assen verwend met twee podiumplaatsen. De Rotterdammer reed op het WK Superbike op het TT Circuit in de eerste race naar de derde plaats en knokte zich in de tweede race naar de tweede plaats op zijn Yamaha.

Volledig scherm
Alvaro Bautista (midden) als winnaar naast nummer 2 Jonathan Rea (links) en Michael van der Mark (rechts), die als derde eindigde. © ANP

Er was één coureur die iedereen de baas was. De Spanjaard Alvaro Bautista zegevierde in beide races. De uit de MotoGP overgekomen coureur heeft alle acht races van dit jaar gewonnen.

Het weer in Drenthe was zondag prima, waardoor de zware motoren twee keer de baan op konden. Op zaterdag bleven de coureurs noodgedwongen aan de kant wegens sneeuw en hagel.

Van der Mark moest het in beide races hebben van zijn eindschot. Hij viel in de eerste race even terug naar de vierde plaats, maar wist een plek op te schuiven door de Duitser Markus Reitenberger in te halen. Bautista en de Brit Jonathan Rea bleven buiten zijn bereik.

In de tweede race zag hij in de beginfase enkele concurrenten voorbij komen, maar geleidelijk aan rukte hij op naar voren. Hij leek te berusten in weer de derde plek, maar in de slotronden ging hij op jacht naar Rea en twee ronden voor het einde ging hij de regerend kampioen voorbij.

Volledig scherm
© ANP

,,Het was een fantastische wedstrijd. Ik ben blij dat al die mensen zijn gekomen in dit koude weer. Ze hebben genoten denk ik’', zei Van der Mark op Eurosport. ,,Ik wilde Rea eigenlijk in de laatste chicane voor de finish inhalen, maar ik ging zo snel dat ik hem al eerder inhaalde. Vanaf dat moment gaf ik alles. Op weg naar de finish raakten we elkaar zelfs, maar het was een prachtig gevecht.’’

Bautista leidt het kampioenschap comfortabel met 236 punten, Van der Mark staat vierde met 115 punten.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© ANP
  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”