Volledig scherm
Xander Bogaerts. © Getty Images

Mijlpaal Bogaerts: duizendste honkslag

Xander Bogaerts heeft zich bij een bijzonder rijtje honkballers gevoegd. De korte stop van Boston Red Sox noteerde tegen New York Yankees de duizendste honkslag uit zijn loopbaan. 

Bogaerts is de 32ste honkballer van de huidige landskampioen die tot duizend honkslagen komt. De Arubaan bereikt, na Tris Speaker en Bobby Doerr, als derde die mijlpaal voor zijn 27e verjaardag. Hij wordt op 1 oktober 27 jaar. 

De mijlpaal zorgde niet voor honkbalsucces voor de Red Sox. De aartsrivaal won met 5-1. Of Bogaerts met zijn ploeg de play-offs gaat halen en daardoor de landstitel kan prolongeren, is nog de vraag. Met Red Sox won de korte stop ook in 2013 de World Series.

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”