Andrea Dovizioso van Team Ducati.
Volledig scherm
Andrea Dovizioso van Team Ducati. © EPA

Motormerk Ducati: twee MotoGP-races in zelfde land vanwege coronacrisis


Het Italiaanse motormerk Ducati biedt een radicale oplossing voor het WK wegrace, dat door de coronacrisis nog altijd niet is begonnen. ,,Een oplossing is vijf landen te vinden waar in tien dagen tijd twee keer een grand prix kan worden verreden”, zegt teambaas Paolo Ciabatti.

De  teambaas vervolgt: ,,Het zal niet meevallen nog tien landen te vinden die onder min of meer normale omstandigheden dit seizoen nog een race kunnen houden", zegt hij in vakmagazine Autosport. Het WK wegrace, met de MotoGP als vlaggenschip, heeft de eerste zes grands prix vanwege de uitbraak van het coronavirus moeten uitstellen en races zeven en acht in respectievelijk Italië (Mugello) en Catalonië (Barcelona) worden zeer waarschijnlijk ook geschrapt. Rechtenhouder Dorna en de internationale motorsportfederatie FIM lieten eerder weten dat ze heel blij zouden zijn als er dit jaar een verkort kampioenschap van tien races kan plaatsvinden.

Ciabatti vindt dat optimistisch gedacht. ,,Deze noodtoestand verdient een realistische kijk op de zaken. Twee races binnen tien dagen tijd verdeeld over vijf landen is wellicht beter. Je bespaart ook nog eens kosten op het transport. En misschien moeten we ook het idee overboord gooien dat er dit jaar een wereldkampioen moet komen. Het is niet dat wij dat willen, maar als team en bedrijf moet je anticiperen op wat er kan gebeuren. Daarmee nemen we ook onze verantwoordelijkheid", aldus de topman van Ducati, die met de fabrieksrijders Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci actief is in de MotoGP.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.