Volledig scherm
De spelers van Golden State Warriors druipen af na de pijnlijke nederlaag tegen LA Clippers. © Getty Images

NBA: Kampioen Warriors laat zich in play-offs verrassen door Clippers

Golden State Warriors heeft een pijnlijke thuisnederlaag geleden in de eerste ronde van de play-offs. In het tweede onderlinge duel was Los Angeles Clippers net iets sterker dan de titelverdediger in de NBA. De ploeg uit Los Angeles maakte in Oakland het verschil in de laatste minuut en won met 135-131. De stand in de best-of-seven is daardoor op 1-1 gekomen.

Het zag er halverwege de wedstrijd nog beroerd uit voor de Clippers, want Golden State leidde met 74-50. Maar de wedstrijd kantelde in de tweede helft en de Clippers vochten zich terug. Met nog minder dan 1 minuut op de klok zette sterspeler Stephen Curry de Warriors nog op voorsprong: 131-128, maar Lou Williams, Landry Shamet en Montrezl Harrell schoten de Clippers op de valreep naar de winst.

Williams was de topschutter in het duel met 36 punten, ploeggenoot Harrell noteerde 25 punten. Bij de Warriors kwam Curry tot 29 punten en viel center DeMarcus Cousins uit met een op het oog ernstige spierblessure.

Volledig scherm
Patrick Beverley viert de verrassende zege van LA Clippers. © Getty Images

Philadelphia 76ers trok de stand in de best-of-seven tegen Brooklyn Nets gelijk (1-1) door wedstrijd twee overtuigend te winnen met 145-123. De ‘Sixers’ overklasten de tegenstander in het derde kwart door liefst 51 punten te scoren. Topschutter was Joel Embiid met 23 punten. Ben Simmons was de uitblinker met een triple double: 18 punten, 10 rebounds en 12 assists.

  1. Atletiekgrootheden Farah en Gebrselassie ruziën over incident in hotel

    Atletiek­groot­he­den Farah en Gebrselas­sie ruziën over incident in hotel

    Mo Farah en Haile Gebrselassie, twee grootheden in het langeafstandslopen, zijn met elkaar in de clinch gegaan. Aanleiding voor het ‘moddergevecht’ is een incident in maart in Ethiopië. Farah (36) beschuldigt Gebrselassie van nalatigheid bij een diefstal in een hotel, dat eigendom is van Gebrselassie (46). De Ethiopiër reageerde venijnig. Volgens hem had Farah het hotel verlaten zonder te betalen en zich respectloos gedragen. Ook zou Farah een andere atleet hebben belaagd.