Volledig scherm
© Stock

Nederlaag waterpolosters in Boedapest

De Nederlandse waterpolosters hebben de tweede poulewedstrijd bij de Super Final in de World League verloren. Oranje was in Boedapest niet opgewassen tegen Italië: 7-8. De periodestanden waren 2-1, 2-2, 1-3, 2-2.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga had gisteren de eerste wedstrijd tegen China met ruime cijfers gewonnen (15-7). Italië versloeg Australië in het eerste groepsduel met 11-9.

Het duel ging lange tijd gelijk op. Na de rust wist Nederland even een gaatje te slaan naar 5-3, maar aan het eind van de derde periode leidde Italië voor de eerste keer: 5-6. In de laatste periode kon Oranje de gelijkmaker net niet afdwingen. Maud Megens en Vivian Sevenich scoorden ieder twee keer.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga had dinsdag de eerste wedstrijd tegen China met ruime cijfers gewonnen (15-7). Italië versloeg Australië in het eerste groepsduel met 11-9. Nederland sluit donderdag de poulefase af met de wedstrijd tegen Australië. De acht deelnemende ploegen in Boedapest zijn al zeker van plaatsing voor de kwartfinales. De eindwinnaar van de Super Final verdient een olympisch ticket voor Tokio 2020.