Nederlandse achten naar herkansing op WK

De twee Nederlandse achten hebben zich bij de WK roeien in Bulgarije niet direct kunnen plaatsen voor de A-finales. De Holland Acht eindigde in de tweede serie, met slechts vier boten, als derde. Wereldkampioen Duitsland (5.22,88) en Italië (5.24,30) kwalificeerden zich in Plovdiv voor de eindstrijd. Oranje, vorig jaar vierde bij de WK in Florida, kon de vereiste tweede plek net niet pakken (5.24,65).

De vrouwen acht, bij de vorige WK zesde, kwam ruim achter de Amerikaanse boot (5.56,68) als tweede binnen (5.59,51). Alleen de winnaar van deze serie plaatste zich voor de finale, die zondag wordt gevaren. De herkansingen voor de twee Nederlandse achten staan vrijdag op het programma.

Sander de Graaf en Vincent Klaassens konden in de kwartfinales van de twee-zonder niet in actie komen. In de loop van de middag ging het te hard waaien in Plovdiv. Het Nederlandse duo zal waarschijnlijk donderdag de race alsnog afwerken.

Volledig scherm
© ANP
  1. Zwaarbevochten zege hockeysters op laatste Champions Trophy

    Zwaarbe­voch­ten zege hockey­sters op laatste Champions Trophy

    De Nederlandse hockeysters zijn in Changzhou met een zwaarbevochten zege begonnen aan de 23ste en laatste editie van de Champions Trophy. De zesvoudige kampioen, die in China zeker niet op volle sterkte is neergestreken, versloeg Japan met 3-1. Vijf minuten voor tijd bracht Maria Verschoor de wereldkampioen voor de eerste keer op voorsprong. Daarna besliste Marijn Veen het duel. De 22-jarige debutante van Amsterdam had ook de gelijkmaker op haar naam gebracht.