Volledig scherm
Rick van der Ven, Sjef van den Berg en Steve Wijler hebben het olympische ticket binnengehaald. © Chris Ottens/BD

Nederlandse handboogschutters grijpen ticket voor Tokio 2020

De Nederlandse handboogschutters hebben woensdag het felbegeerde ticket voor de Olympische Spelen in Tokio binnen weten te halen. Sjef van den Berg, Rick van der Ven en Steve Wijler waren een maatje te groot voor Oekraïne (6-2) en schoten zelfs een perfecte ronde van 60 punten. ,,Ik denk dat er vijf man hartstikke blij zijn dat we dat ticket nu binnen hebben”, zei Van den Berg. 

Naast het eerdergenoemde drietal behoren Gijs Broeksma en Jan van Tongeren tot de olympische selectie. Op dit moment vormen Van den Berg, Van der Ven en Wijler de Nederlandse ploeg, maar bondscoach Ron van der Hoff bepaalt uiteindelijk wie hij meeneemt naar Tokio. Het moet wel erg gek lopen, wil Van den Berg daar niet bij zitten. Ook Van der Ven maakt goede kans. ,,Zo ver kijk ik nog niet. We hebben dat ticket nu binnen en we gaan met Nederland naar de Spelen. Dat is voor nu het belangrijkst”, concludeerde Van den Berg koeltjes na afloop. 

Toegejuicht

Het Nederlandse drietal werd flink toegejuicht tijdens de wedstrijd in Den Bosch. Dat maakten ze nog niet eerder op deze manier mee. Van den Berg: ,,Ik vond het wel lekker, het gaf ons een soort van boost. Het is fijn om te weten dat er zoveel mensen achter je staan.” Nederland begon nog wel wat moeizaam en kwam met 0-2 achter tegen de Oekraïners. Uiteindelijk werd de score ruimschoots rechtgetrokken en het ticket binnengehaald. ,,Wij moesten winnen van Oekraïne, dat bracht wel druk met zich mee. Uiteindelijk hebben we het goed opgelost.”

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”