Volledig scherm
Loek van Mil © Arie Bevaart

Neptunus in shock na ‘ernstig letsel’ honkballer Loek van Mil

Honkballer Loek van Mil ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis van Canberra. De werper van Oranje en de Australische ploeg Brisbane Bandits liep zaterdag ernstig hoofdletsel op bij een incident dat volgens zijn club niets met honkbal te maken heeft. Van Mil was in Canberra om met Brisbane Bandits tegen Canberra Cavalry te spelen.

De 34-jarige Brabander staat onder contract bij de Nederlandse topclub Neptunus, die hij vorig jaar nog de landstitel bezorgde door uit te blinken in de Holland Series tegen Amsterdam.

Van Mil honkbalt sinds 2016 in de wintermaanden echter ook in Australië. De 2,16 meter lange pitcher speelde eerder in de Verenigde Staten en Japan. Hij pakte twee jaar geleden met Oranje de Europese titel en is op de grote toernooien een vaste waarde in de selectie.

De familie van Van Mil is op weg naar Australië. ,,Wij wensen Loek en zijn familie veel sterkte'', melden Neptunus en de Nederlandse honkbalbond. ,,We zijn allemaal in shock’', zegt coach Ronald Jaarsma. ,,Honkbal is bijzaak nu en we hopen met zijn allen dat ie herstelt.’’

Volledig scherm
Loek van Mil. © anp
  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’
    Europees kampioen

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”