Volledig scherm
© Beeldboot/Gertjan Kooij

Ook OKT waterpolosters Oranje afgelast wegens coronavirus

In navolging van de WK shorttrack gaat ook het olympisch kwalificatietoernooi van de waterpolosters niet door vanwege het coronavirus. Oranje hoopte van 8 tot en met 15 maart in het Italiaanse Triëst een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio te bemachtigen.

Waar en wanneer het toernooi ingehaald wordt, is op dit moment nog niet duidelijk.

Oranje heeft al drie kansen gehad om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar steeds grepen de vrouwen naast een ticket. Op het OKT, de laatste kans, worden twee startbewijzen verdeeld. Oranje treedt op het kwalificatietoernooi aan tegen onder meer Italië.

De Nederlandse mannen strijden van 22 tot en met 29 maart in Rotterdam om plaatsing voor de Spelen.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.
  2. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.