Oranje hockeyers zijn België opnieuw de baas

videoDe Nederlandse hockeyers hebben in het tweeluik tegen wereldkampioen België bewezen dat ze een plek in de Grand Final van de Pro League verdienen. Oranje won in Den Bosch de thuiswedstrijd met 4-3, na een achterstand van 0-2. 

Voor de ploeg van bondscoach Max Caldas kwamen Mirco Pruyser, Jip Janssen, Mink van der Weerden en Jeroen Hertzberger tot scoren. Strafcornerspecialist Van der Weerden maakte zijn honderdste treffer in zijn 151e interland.

Oranje maakte zaterdag in Antwerpen ook al een prima indruk tegen België met een royale zege van 4-0. De twee fraaie overwinningen op de nummer één van de wereld kon Nederland goed gebruiken na de teleurstellende resultaten eerder deze maand in de thuiswedstrijden tegen Groot-Brittannië (1-3) en Nieuw-Zeeland (0-0).

Nederland speelt vrijdag in Londen tegen Groot-Brittannië. Daarna wachten nog thuisduels met Argentinië (19 juni) en Australië (22 juni). De eerste vier van het klassement plaatsen zich voor de Grand Final eind deze maand in Amsterdam. Nederland heeft de kansen op deelname aan het eindtoernooi nu weer in eigen hand.

Volledig scherm
Jip Janssen (Ned) (m) heeft de stand op 2-2 gebracht. Links Joep de Mol (Ned), rechts Jeroen Hertzberger (Ned) en Felix Denayer (Belgie). © ANP
  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”