Volledig scherm
PREMIUM
Estavana Polman met haar dochter Jesslynn na de wedstrijd tegen Angola. © ANP

Polman klaar voor Koreanen: ‘Ik ga ervan uit dat we gewoon gaan knallen’

Strijden voor halve finaleDe wedstrijd tegen Zuid-Korea op het WK woensdag om 7.00 uur is cruciaal voor de Nederlandse handbalsters, die een plaats in de halve finale nog maar deels in eigen hand hebben. Estavana Polman: ,,In één keer in de wolken en dan flikker je er zo vanaf.’’

Door Lisette van der Geest

Aan simpele oneliners geen gebrek bij Estavana Polman (27), aan gevatte antwoorden evenmin. De handbalsters spelen vanmorgen een allesbeslissende wedstrijd tegen Zuid-Korea voor een plaats in de halve finale van het WK. Na twee nederlagen op rij is het blakende zelfvertrouwen uit de ploeg verdwenen, tegelijkertijd weet Nederland: ze presteerden eerder dit toernooi juist goed toen de druk het hoogst was. Polman: ,,Daarom hebben we het nu ook extra spannend gemaakt.”

  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”