Bart van Nunen, Abdi Nageeye en Khalid Choukoud (vlnr) gaan naar de Spelen
Volledig scherm
PREMIUM
Bart van Nunen, Abdi Nageeye en Khalid Choukoud (vlnr) gaan naar de Spelen © ANP, SCS

Presentatie maakt voor marathonlopers geen verschil: de snelste drie gaan naar de Spelen

Veel was te doen om de presentaties van de marathonlopers, dinsdag op Papendal. Diezelfde avond nog kregen de mannen de selectie voor de Olympische Spelen te horen. Gekozen is voor de drie tijdsnelsten: Abdi Nageeye, Khalid Choukoud en Bart van Nunen. Drie hoofdrolspelers kijken terug op de bewogen dag.

  1. American footballcoach Las Vegas Raiders stapt op na uitlekken homofobe en racistische mails

    American football­coach Las Vegas Raiders stapt op na uitlekken homofobe en racisti­sche mails

    De hoofdcoach van de Las Vegas Raiders heeft ontslag genomen, nadat er e-mails van hem waren uitgelekt met vrouwonvriendelijke, homofobe en racistische teksten. Jon Gruden legde zijn functie neer na een gesprek met Raiders-eigenaar Mark Davis. Op Twitter bevestigt de American footballcoach zijn ontslag en zegt hij dat het nooit zijn bedoeling was om iemand te kwetsen. ,,Het spijt me.’’
  2. Biles pleit voor vertrek olympisch bestuur: ‘Niet genoeg gedaan om misbruik aan te pakken’

    Biles pleit voor vertrek olympisch bestuur: ‘Niet genoeg gedaan om misbruik aan te pakken’

    Simone Biles en drie andere Amerikaanse topturnsters hebben in een brief aan het Congres gepleit voor het vertrek van het voltallige bestuur van het olympisch en paralympisch comité van de Verenigde Staten. Volgens Biles, McKayla Maroney, Aly Raisman en Maggie Nichols heeft het bestuur van het USOPC onvoldoende actie ondernomen in de misbruikzaak rond teamarts Larry Nassar. Hij werd begin 2018 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 175 jaar vanwege seksueel misbruik van honderden jonge turnsters.