Volledig scherm
Stanislav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité, bijt flink van zich af tijdens een persconferentie. © AFP

Russische officials: sancties buitensporig en zwaar overdreven

Het Russisch Olympisch Comité heeft met ontzetting gereageerd op de straf die het wereldantidopingbureau WADA over het land uitsprak. ,,Onbehoorlijk en zwaar overdreven", zei Stanislav Pozdniakov, de voorzitter van de overkoepelende olympische instantie van Rusland. ,,We zijn zeer teleurgesteld. De maatregelen zijn buitensporig en onlogisch."

Rusland mag vanwege de sancties de komende vier jaar niet aan Olympische Spelen en WK's deelnemen. ,,Natuurlijk zijn we zwaar teleurgesteld, maar we zijn niet verrast", vervolgde Pozdniakov. ,,We hadden er al op gerekend dat het advies van de onderzoekscommissie in zijn geheel zou worden overgenomen. Vooral ook omdat de hoofdpunten vooraf al publiekelijk waren gemaakt."

Hij voegde er aan toe dat het Russisch Olympisch Comité er alles aan zal doen om de eigen atleten onder de vlag van het land aan de start te krijgen bij de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Volledig scherm
© AP
  1. Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Belg Mbenga treurt om dood Bryant: ‘Ik ben meer dan een vriend verloren’

    Didier Mbenga, de Congolese Belg die twee seizoenen bij Kobe Bryant en de LA Lakers speelde is geshockeerd door het overlijden van de wereldster. ,,Ik ben in shock. Ik heb eigenlijk niet veel moed om te praten, maar ik doe een inspanning”, liet hij telefonisch optekenen bij RTBF. Mbenga speelde tussen 2008 en 2010 bij de LA Lakers en werd in die twee jaar twee keer kampioen: ,,Hij was een enorm harde werker, ik ken niemand zoals hij.”