Volledig scherm
Sanne Wevers in actie op de balk tijdens de kwalificatie voor de wereldkampioenschappen turnen in Doha , Qatar. © ANP

Sanne Wevers maakt rentree in Heerenveen

Sanne Wevers maakt zaterdag haar rentree bij de interland in Heerenveen, het tweede en laatste kwalificatiemoment voor de WK. De 27-jarige Wevers komt in actie op brug en balk, het onderdeel waarop ze bij de Olympische Spelen van Rio 2016 goud veroverde.

De turnster had geruime tijd last van haar rechterheup en -been. Ondanks die klachten veroverde Wevers vorig jaar de Europese titel op balk. Dit jaar nam de olympisch kampioene echter geruime tijd rust, om zo volledig te kunnen herstellen richting de WK in de Duitse stad Stuttgart (4 tot en met 13 oktober). Ze sloeg daarom in april de EK in Polen over.

Wevers hoopt in Heerenveen te kunnen laten zien dat ze klaar is voor de WK. Tweelingzus Lieke keerde in juni terug in wedstrijdverband, nadat ze een jaar rust had genomen omdat ze zowel fysiek als mentaal 'op' was.

Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser en Lieke Wevers draaien een volledige meerkamp in de interland waar ook Hongarije, Spanje en Zwitserland aan meedoen. Bondscoach Gerben Wiersma maakt na de wedstrijd zijn WK-selectie bekend.

Volledige selectie

Het Nederlands team in Heerenveen bestaat verder uit Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser en Lieke Wevers. Zij draaien een volledige meerkamp in de interland waar ook Hongarije, Spanje en Zwitserland aan meedoen. Sara van Disseldorp, Sanna Veerman en Tisha Volleman komen individueel in actie tijdens de kwalificatiewedstrijd. Bondscoach Gerben Wiersma maakt daarna zijn WK-selectie van vijf turnsters bekend.

De vrouwen van Wiersma moeten in Stuttgart bij de top 12 eindigen om als team een olympisch ticket voor Tokio 2020 binnen te halen. De turnsters komen in de kwalificatie op zaterdag 5 oktober in actie, in de achtste van de twaalf subdivisies.