Volledig scherm
Dafne Schippers. © BELGA

Schippers tweede op 200 meter Continental Cup

Dafne Schippers is bij de Continental Cup in de Tsjechische stad Ostrava naar de tweede plaats gesneld op de 200 meter. De Nederlandse wereldkampioene op deze afstand lag tot enkele meters voor de finish nog vooraan, maar zag Shaunae Miller-Uibo alsnog voorbijflitsen. De atlete uit de Bahama's won in 22,16, Schippers noteerde 22,28. De Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou werd derde in 22,61.

Schippers kwam zaterdag voor het Europese team uit op de 100 meter. Op die afstand eindigde ze als vierde in 11,23. Ta Lou won in 11,14. De Utrechtse behaalde deze zomer op de EK in Berlijn brons op de 100 meter, zilver op de 200 meter en eveneens zilver met de estafetteploeg op de 4x100 meter.

Churandy Martina eindigde als zevende op de 100 meter. Hij finishte na 10,36, ver achter de Amerikaanse winnaar Noah Lyles (10,01). Lisanne de Witte kwam voor Europa in actie in de 4x400 meter voor gemengde teams. Ze werd gediskwalificeerd omdat ze het stokje niet goed overnam van Kevin Borlée.

De Continental Cup is een vierjaarlijkse wedstrijd over twee dagen tussen de continenten Europa, Afrika, Amerika en Azië/Oceanië. Op elk onderdeel doen twee atleten per continent mee. De eindzege ging naar de ploeg van Amerika, met atleten uit Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Titelverdediger Europa moest na 37 onderdelen genoegen nemen met de tweede plaats.

Volledig scherm
Shaunae Miller-Uibo. © Getty Images