Volledig scherm
Mo Farah. © Getty Images

'Sir Mo' weer de beste in Great North Run

Vijfde zege op rijDe Britse topatleet Mo Farah heeft voor de vijfde keer op rij de Great North Run in Newcastle gewonnen. 

Hij voerde vanaf het begin van de halve marathon het tempo aan en schudde na 17 kilometer zijn laatst overgebleven concurrent Jake Robertson los.

Farah, meervoudig wereld- en olympisch kampioen op 5000 en 10.000 meter op de baan, finishte na 21,1 kilometer in 59 minuten en 26 seconden. Nieuw-Zeelander Robertson arriveerde als tweede, nog net binnen het uur (59.57). De Belg Bashir Abdi werd derde in 1.00.43.

Farah is in voorbereiding op de marathon van Chicago op 7 oktober. Het wordt zijn derde race over de klassieke afstand van 42,195 kilometer. De 35-jarige atleet, die als 'Sir Mo' werd aangeduid op zijn startnummer, eindigde dit voorjaar als derde in de marathon van Londen in een Brits record van 2.06.21.

De Keniaanse Vivian Cheruiyot won de wedstrijd bij de vrouwen in 1.07.43. De Great North Run is een van de grootste hardloopevenementen ter wereld met ongeveer 57.000 deelnemers.

  1. Zwaarbevochten zege hockeysters op laatste Champions Trophy

    Zwaarbe­voch­ten zege hockey­sters op laatste Champions Trophy

    De Nederlandse hockeysters zijn in Changzhou met een zwaarbevochten zege begonnen aan de 23ste en laatste editie van de Champions Trophy. De zesvoudige kampioen, die in China zeker niet op volle sterkte is neergestreken, versloeg Japan met 3-1. Vijf minuten voor tijd bracht Maria Verschoor de wereldkampioen voor de eerste keer op voorsprong. Daarna besliste Marijn Veen het duel. De 22-jarige debutante van Amsterdam had ook de gelijkmaker op haar naam gebracht.