Helle Thomsen.
Volledig scherm
Helle Thomsen. © HSF/Henk Seppen

Thomsen uitgeroepen tot beste vrouwelijke handbalcoach

Voormalig bondscoach van de Nederlandse handbalsters Helle Thomsen is tijdens de finale van de Final Four van de Champions League uitgeroepen tot beste vrouwelijke coach van seizoen 2018-2019. 

Thomsen verdiende die prijs onder meer voor het behalen van brons met Oranje tijdens het EK afgelopen najaar.

Thomsen leidde het Nederlands team van 2016 tot en met 2018. Ze pakte op de afgelopen drie eindtoernooien een medaille met Oranje. In 2016 verloor Nederland de EK-finale van Noorwegen, daarna was er op het WK van 2017 brons en vorig jaar in Frankrijk eveneens brons. De Deense is daarnaast de enige coach die bij drie opeenvolgende EK’s bij de vrouwen een medaille heeft veroverd. In 2014 won ze brons met het Zweedse team.

Eind december stopte Thomsen bij Oranje. Sinds afgelopen zomer is ze ook coach van de Noorse club Molde HK.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.