Lobke Berkhout speelt nu voor thuisdocent.
Volledig scherm
PREMIUM
Lobke Berkhout speelt nu voor thuisdocent. © Lobke Berkhout

Thuis met de kinderen: dat is pas topsport!

En dan zit je opeens thuis, als topsporter. Wie al schoolgaande kinderen heeft, moet ook nog voor docent spelen. Wielrenner Laurens ten Dam, zeilster Lobke Berkhout en schaatser Hein Otterspeer over thuisscholing. ,,De knutselles laat ik lekker aan mijn vrouw over.’’

Door Arjan Schouten

Laurens ten Dam vader van Jens (7) en Bodi (5)
Dacht hij met wielerpensioen te gaan en tijd voor andere projecten te hebben, zit hij thuis in Noord-Holland met zijn twee zonen dictees te maken en sommen uit te rekenen. ,,Of ik talent heb als leraar? Haha, dat moet straks blijken, als ze weer terug naar school mogen. Maar ik moet zeggen dat ik het wel gezellig vind’’, zegt Laurens ten Dam via de telefoon. 

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.