Volledig scherm
PREMIUM
Tiger Woods komt deze week in actie bij Farmers Insurance Open in San Diego. © AP

Tiger Woods droomt van de Spelen, maar haalt hij Tokio wel?

Hij won vrijwel alle titels al als golfer, maar Tiger Woods heeft nog een sportieve wens die deze zomer eindelijk vorm moet krijgen. Deelname aan de Olympische Spelen. En dat is nog niet zo makkelijk.

Door Arjan Schouten

Slechts één vraag stelden de hoge heren van het IOC, toen een afvaardiging van de internationale golffederatie in 2008 kwam lobbyen voor olympische deelname. Maar in één ding waren ze serieus geïnteresseerd in Zwitserland, waar twee afgevaardigden de olympische zaak kwamen bepleiten. En dan vooral in één naam. Of Tiger Woods ook zou komen, mocht golf daadwerkelijk olympisch worden?

  1. De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping
    Podcast

    De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping

    Je zou Aad de Mos eerder in een voetbalpodcast verwachten, maar wij weten dat hij ook al een leven lang loopt, zeker op zondagmorgen. Als trainer hakte hij al knopen over opstellingen door tijdens zijn duurloop. De oplossing die hij thuis niet zag, zag hij tijdens het hardlopen wél. Een gesprek over verdwaalde Ikea-toeristen, aanvallen van buizerds, lopen op de tankbaan, de Oirschotse Heide en afsnijdende voetballers als Johan Cruijff.