Volledig scherm
© USA TODAY Sports

Toronto Raptors nog één zege verwijderd van NBA-finale

Toronto Raptors heeft een belangrijke stap gezet op weg naar de finale van de play-offs in de NBA. Het team van sterspeler Kawhi Leonard (foto, rechts) versloeg Milwaukee Bucks met 105-99. Halverwege was de stand 46-49.

Voor de Raptors was het de derde zege op rij. Na vijf wedstrijden in de best-of-seven-serie leiden zij nu met 3-2. Zaterdag is in Toronto de zesde ontmoeting. Bij winst plaatsen de Raptors, opgericht in 1995, zich voor het eerst in de geschiedenis voor de finale van de NBA. Golden State Warriors is al zeker van een plaats in die eindstrijd.

De 27-jarige Leonard kwam in de vijfde wedstrijd tot 35 punten en was daarmee de meest trefzekere speler van Toronto Raptors. Daarnaast noteerde hij negen assists en zeven rebounds.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”