Volledig scherm
Deggendorf - Trappers. © Arie Leeuwesteijn

Trappers voor derde keer op rij kampioen na zwaarbevochten zege

IJshockeyVoor de derde keer op rij mag Tilburg Trappers zich tot kampioen kronen van de Oberliga. In de beslissende wedstrijd in en tegen Deggendorf werd na overtime met 2-3 gewonnen.

In de eerste periode tastten beide ploegen elkaar vooral af, waren er weinig kansen te noteren en werd er ook niet gescoord. Hoe anders was dat in periode 2. In een tijdsbestek van zes minuten lag de puck vier keer in het netje, eerlijk verdeeld over beide doeltjes. Twee keer kwam Trappers op voorsprong (via Nardo Nagtzaam en Max Hermens), twee keer had Deggendorfer SC weinig tijd nodig om in powerplay voor de gelijkmaker te zorgen: 2-2.

Extra support

In periode 3 was het erop of eronder en beide ploegen gingen tot het gaatje. Deggendorfer SC, dat zich in Tilburg twee keer behoorlijk had laten afdrogen (9-3 en 6-1) werd door het constant zingende publiek energie aangedragen. Trappers werd door de circa 120 meegereisde fans ook goed aangemoedigd.

Het spel golfde op en neer, er waren ook kansen aan beide kanten maar de puck wilde er maar niet in. Beide goalies (Ian Meierdres bij Trappers) vertolkten een hoofdrol. Het liep uit op overtime, met golden goal.

Trappers ontsnapte toen Ian Meierdres even mis zat en de puck wel tussen zijn benen door, maar niet in het netje zag belanden. Even later was het aan de andere kant wel raak. Ryan Collier was de man die Trappers de derde Oberliga-titel op rij schonk.

Tilburg Trappers speelt in de Duitse competitie omdat ze de tegenstanders in eigen land ontgroeid zijn. Nu lijken ook de Duitse opponenten geen probleem meer voor Trappers, die met een derde kampioenschap op rij hun dominantie nogmaals onderstreept.