Lieke Wevers, Naomi Visser en Sanne Wevers van het Nederlandse vrouwenteam na afloop van de kwalificatieronde tijdens het WK turnen.
Volledig scherm
Lieke Wevers, Naomi Visser en Sanne Wevers van het Nederlandse vrouwenteam na afloop van de kwalificatieronde tijdens het WK turnen. © ANP

Turnsters verdelen het werk

Geen enkele Nederlandse turnster zal morgen in de WK-landenfinale een hele meerkamp afwerken. Waarnemend bondscoach Vincent Wevers gaf vanmiddag de opstelling prijs.

Meerkampfinaliste Naomi Visser komt evenals Eythora Thorsdottir in actie op drie toestellen. Sanne en Lieke Wevers en Tisha Volleman doen er elk twee. In de teamfinale geldt een afwijkend ‘format’: op elk toestel mag een land maar drie turnsters inzetten, een minder dan in de kwalificatie, en alle resultaten tellen mee in de teamscore. Elke fout wordt dus aangerekend.

De teamfinale in de Hanns-Martin Schleyer Halle in Stuttgart begint dinsdag om 14.30 uur. Titelverdediger Amerika is zwaar favoriet. Het Nederlandse vijftal plaatste zich zaterdag als zesde voor de finale. Alle finalisten zijn al verzekerd van een teamticket voor de Olympische Spelen van 2020.

De mannen werken vanavond vanaf 19.30 uur hun kwalificatiewedstrijd af.

Startvolgorde Nederland:

Balk: Visser, Thorsdottir, Sanne Wevers
Vloer: Volleman, Lieke Wevers, Thorsdottir
Sprong: Visser, Volleman, Thorsdottir
Brug: Visser, Sanne Wevers, Lieke Wevers

Bekijk hier de voorbeschouwing van Verona van de Leur op de kwalificatiewedstrijd van de mannen: