Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © BELGA

Van der Poel verwacht weinig van wereldbeker mountainbike

Mathieu van der Poel verwacht niet al te veel van de wereldbeker mountainbike komend weekeinde in Duitsland. ,,Ik heb een zeer lang en slopend wegseizoen achter de rug. En daarom denk ik dat ik tegen de echte toppers tekort ga schieten. Ik zal in Altstadt strijden met de middelen die ik heb’', liet hij in België weten.

Van der Poel deed woensdag, als publiekstrekker, mee aan de 54ste editie van Puivelde Koerse. De glorieuze winnaar van de Amstel Gold Race werd met een grote groep voortijdig uit de wedstrijd gehaald vanwege een te grote achterstand. ,,Ik heb echter kunnen doen waarvoor ik eigenlijk gekomen ben. Dat was de laatste hand leggen aan mijn voorbereidingen op de wereldbeker. Ik mag dit een geslaagde dag noemen, al had ik natuurlijk liever meegestreden voor de zege’', bekende hij.

Alexander Richardson won de ‘kermiskoers’ over 19 ronden van elk 8,9 kilometer. De Brit kwam solo over de finish. De Belg Stijn Steels werd tweede en de Nederlander Yoeri Havik eindigde als derde.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.