Volledig scherm
Rick van der Ven © Marcel Luyckx/BD

Van der Ven door op WK boogschieten, Wijler gestrand

Rick van der Ven en Gabriela Bayardo hebben de laatste 32 bereikt van de WK handboogschieten in Den Bosch. De twee recurve schutters kwamen twee eliminatierondes goed door. Steve Wijler daarentegen strandde vroegtijdig door een nederlaag (2-6) tegen de als negentiende geplaatste Rus Artem Machnenko.

Bayardo, de nummer achttien van de wereld, won bij de vrouwen eerst van haar landgenote Sietske Visser (6-0). Daarna kwam ze tegen de Poolse Natalia Lesniak evenmin in de problemen (7-1).

Van der Ven begon zijn dag ook foutloos tegen Hendra Purnama uit Indonesië (6-0). In de partij tegen de Kazak Abdullin Ilfat viel de beslissing pas in de vijfde set. Een matige opening van Abdullin gaf de Brabander de ruimte om direct het voordeel te pakken. Met 28-26 op het bord ging de winst naar Van der Ven (6-4).

De hooggeplaatste Sjef van den Berg hoefde in de eerste twee ronden niet in actie te komen.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”