Volledig scherm
Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst op het EK in Rusland. © Getty Images

Varenhorst en Van de Velde toch verder op EK in Moskou

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde hebben op het EK beachvolleybal in Moskou de groepsfase ternauwernood overleefd. 

Na het verlies van de eerste twee partijen stelden ze in hun laatste groepswedstrijd toch nog de derde plek in de poule veilig. Varenhorst en Van de Velde wonnen in drie sets van de Duitse combinatie Bergmann/Harms. Het werd 21-12, 18-21, 15-12.

Eerder in de groep hadden Varenhorst en Van de Velde verloren van het Zwitserse koppel Heidrich/Gerson en de Russen Vjatsjeslav Krasilnikov en Oleg Stojanovski.

Varenhorst/Van de Velde gaat door naar een tussenronde voor nummers 2 en 3. Alleen de groepswinnaars zijn rechtstreeks geplaatst voor de achtste finales.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verzekerden zich van groepswinst door ook hun derde wedstrijd te winnen. De ongeslagen Brouwer en Meeuwsen, die twee jaar geleden derde werden op het EK in Letland, waren met 23-21 en 21-18 de meerdere van het Italiaanse duo Nicolai/Lupo en schaarden zich dus direct bij de laatste 16.