Christiaan Varenhorst met zijn voormalig beachvolleybalpartner Jasper Bouter.
Volledig scherm
Christiaan Varenhorst met zijn voormalig beachvolleybalpartner Jasper Bouter. © ANP

Varenhorst mist WK beachvolleybal: ‘Focus nu op Olympische Spelen’

Geen wild cardBeachvolleyballers Christiaan Varenhorst (29) en Steven van de Velde (24) krijgen geen wild card en lopen daarmee het WK beachvolleybal in Hamburg mis. Een flinke domper, maar de gedachten worden alweer verzet naar plaatsing voor de Olympische Spelen van 2020.

Varenhorst, alom bekend als een van de beste beachvolleyballers van de wereld, moet het komende WK laten schieten na twee succesvolle WK’s (tweede en vierde). De 29-jarige Varenhorst moest met zijn nieuwe partner Steven van de Velde hopen op een wild card. Ze hadden niet voldoende punten behaald op de daarvoor aangewezen toernooien van de internationale volleybalfederatie (FIVB) en behoorden dus niet bij de eerste vierentwintig duo’s die zich rechtstreeks voor het WK plaatsen.

Datzelfde scenario deed zich twee jaar geleden met zijn partner Maarten van Garderen ook voor, maar waar Varenhorst zich toen wel kon verzekeren van deelname, is dat nu niet het geval. ,,We hielden er rekening mee dat dit kon gebeuren, maar het blijft nog steeds balen natuurlijk”, vertelt Varenhorst.

Olympische Spelen

Steven van de Velde (links) met zijn voormalige beachvolleybalpartner Dirk Boehle.
Volledig scherm
Steven van de Velde (links) met zijn voormalige beachvolleybalpartner Dirk Boehle. © ANP

Ondanks de tegenslag wil Varenhorst niet blijven treuren en wordt er al weer vooruitgekeken naar de toekomst. ,,We gaan ons nu focussen op de World Tour events om het daar zo goed mogelijk te doen en directe plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio af te dwingen.”

De 29-jarige Varenhorst verwacht naar eigen zeggen niet af te reizen naar Hamburg om te gaan kijken naar het toernooi. ,,In de periode eromheen vinden genoeg grote toernooien plaats waar wij nu de focus op leggen.”

Door het ontbreken van Varenhorst en Van de Velde zijn er drie Nederlandse teams actief op het WK beachvolleybal in Hamburg, dat 28 juni van start gaat. De duo’s Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, Sanne Keizer en Madelein Meppelink en Joy Stubbe en Marleen van Iersel gaan de Nederlandse eer verdedigen.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.