Volledig scherm
Richard Verschoor. © KNAF

Verschoor (18) in voetsporen Senna en Schumacher: ‘Mooiste overwinning uit carrière’

Formule 3Richard Verschoor heeft als eerste Nederlander ooit de Grand Prix van Macau in de Formule 3 gewonnen. De pas achttienjarige coureur gaat daarmee Ayrton Senna en Michael Schumacher achterna.

Het ongeloof was groot bij Verschoor, na afloop van de race. ,,De mooiste overwinning uit mijn carrière. Ik kan het nog nauwelijks geloven”, vertelt de coureur van het Nederlandse MP Motorsport. Verwacht had hij de zege totaal niet. ,,Het team en ik hebben een stuk minder ervaring dan de andere coureurs dus dit is een geweldig resultaat.”

Lang leek er opnieuw geen Nederlandse eindzege in te zitten. Verschoor, die startte vanaf de vierde startplek, bleef het antwoord schuldig op koploper Jüri Vips. Een safetycar pakte echter fantastisch uit voor de coureur van TeamNL, die de koppositie pakte en niet meer uit handen gaf. Verschoor: ,,Ik wist dat de herstart mijn enige kans zou zijn. Die actie vanuit de slipstream lukte perfect.”

Bekijk hieronder de winnende inhaalactie van Richard Verschoor.

De prestigieuze Grand Prix wordt gezien als officieus WK van de Formule 3. Grote namen stonden ooit op het podium in Macau, waaronder Senna (1983) en Schumacher (1990). Ook Max Verstappen deed ooit mee aan in Macau, maar kwam in 2014 niet verder dan een zevende plaats.

In het reguliere Formule 3-seizoen eindigde Verschoor als dertiende in het kampioenschap. Hij pakte drie keer een vierde plaats. Voor het komende seizoen is nog niet duidelijk wat de 18-jarige Verschoor gaat doen. Eerder gaf hij bij AD Sportwereld aan dat een overstap naar de Formule 2 te duur zou zijn, maar met de winst in Macau dienen zich mogelijk nieuwe sponsoren aan.

Volledig scherm
Het podium bij de Grand Prix van Macau. © KNAF
Volledig scherm
Verschoor en zijn team. © KNAF