Volleyballers herstellen zich tegen Estland knap van lesje tegen Polen

Naar achtste finale EK / VIDEODe Nederlandse volleyballers hebben zich bij het EK vroegtijdig verzekerd van een plaats in de achtste finales. In de voorlaatste groepswedstrijd was Oranje in Amsterdam met 3-1 te sterk voor het nog puntloze Estland. De setstanden waren: 22-25 25-19 25-19 25-20. Voor de ploeg van bondscoach Roberto Piazza was het de derde poulezege in de vierde speelronde. Afgelopen zondag was het thuisteam niet opgewassen tegen wereldkampioen Polen.

Nederland stelde in de eerste set nog teleur tegen Estland. Het spel van Oranje was onzuiver en voorspelbaar. In de tweede set kwam de thuisploeg beter in het ritme en mede dankzij de sterke service van Michaël Parkinson kon Nederland de stand in sets in evenwicht brengen. In de derde set zette de stijgende lijn in het spel van Oranje zich door en ook in de vierde set kon Estland niet meer onder de Nederlandse druk vandaan komen.

Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency
Volledig scherm
© BSR Agency

Aanvoerder Nimir Abdel-Aziz was weer eens een klasse apart. Hij was topscorer met 27 punten. Ook Thijs ter Horst (19 punten) was prima op dreef. Eerder op de dag won Polen met 3-0 van Montenegro. De titelkandidaat kan daardoor de poulewinst niet meer mislopen.

Nederland sluit woensdag de groepsfase af met de wedstrijd tegen Tsjechië in Amsterdam. Daarna wordt bekend tegen wie Oranje speelt in de achtste finales. Dat duel is in elk geval zaterdag in Apeldoorn (aanvang: 16.00 uur).