Volleybalsters in Nations League kansloos tegen grootmacht Servië

VideoDe Nederlandse volleybalsters zijn de Nations League begonnen met een nederlaag. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison, gemiddeld slechts 21,8 jaar oud, verloor in Belgrado in drie sets kansloos van de nummer één van de wereld én wereldkampioen Servië:  15-25, 22-25, 19-25.

Oranje trad in de Servische hoofdstad aan zonder veel vaste waarden. Morrison geeft de meeste internationals even rust na een lang seizoen. Zo werd Nederland vertegenwoordigd door onder anderen Eline Timmerman, Nicole Oude Luttikhuis en Juliet Lohuis. Vaste waarde Laura Dijkema was wel van de partij. Servië versloeg vorig jaar op het WK in Japan Italië in de finale. Oranje werd toen vierde.

Morgen neemt Oranje, dat zevende staat op de FIVB-ranking, het in Belgrado op tegen Zuid-Korea, donderdag is Zuid-Korea de tegenstander. Volgende week verhuist het Nations League-circus naar Apeldoorn voor een vierkamp tussen Nederland, Brazilië, Bulgarije en Polen.

Volledig scherm
Jamie Morrison. © ANP
  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”