Volledig scherm
Lonneke Sloetjes op archiefbeeld. © EPA

Volleybalsters makkelijk langs Thailand

De Nederlandse volleybalsters zijn de laatste week van de Nations League in Rusland goed begonnen. In Jekaterinenburg werd Thailand eenvoudig aan de kant gezet in drie sets: 25-18 25-20 25-16.

Lonneke Sloetjes maakte de meeste punten (15). Ook Celeste Plak en Juliët Lohuis waren belangrijk met ieder 11 punten.

Bondscoach Jamie Morrison maakt in Rusland weer gebruik van zijn beste speelsters, om de Nations League positief af te sluiten. Eerdere wedstrijden in de landencompetitie greep de Amerikaan nog aan om de aanstormende jeugd een kans te geven ervaring op te doen.

Nederland kan zich niet meer plaatsen voor de Final Six. Het speelt nog twee poulewedstrijden, woensdag tegen de Verenigde Staten en donderdag tegen Rusland. Daarna richt Oranje zich op olympische kwalificatie, begin augustus in Italië, en het EK.

  1. Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’
    Tim Visser

    Hoe verloopt het WK rugby? ‘Die vele rode kaarten zinnen me niet, zo gaat de lol eraf’

    Het kaf is van het koren bij het WK rugby in Japan. Morgen en zondag vinden daar de kwartfinales plaats. Voldoet het WK aan de verwachtingen? Wat valt tegen? Wie verrast? Of is het toch weer een toernooi van de ‘usual suspects’? We belden met voormalig toprugbyer Tim Visser. The Dutch Legend is commentator bij Ziggo Sport. ,,Nieuw-Zeeland tegen Ierland had de finale moeten zijn.”