Volledig scherm
© EPA

Volleybalsters rechten rug tegen Zuid-Korea na twee nederlagen

SamenvattingDe Nederlandse volleybalsters hebben hun derde wedstrijd in de Nations League gewonnen van Zuid-Korea. In Belgrado wonnen de vrouwen van bondscoach Jamie Morrison met 3-0 (25-18 25-21 25-18). Het is de eerste zege van Oranje, na nederlagen tegen Servië en Turkije.

De volleybalsters gaven tegen Zuid-Korea in de eerste en tweede set een voorsprong weg. In de eerste set kwam Zuid-Korea terug tot 10-10 na een goede start van Nederland (6-2). In de tweede set trokken de tegenstandsters de stand gelijk tot 19-19 en namen zelfs een kleine voorsprong. Met vijf punten op rij pakte Oranje alsnog de set met 25-21. In de derde set ging het lang gelijk op, maar drukten de Nederlandse speelsters tegen het einde van de set het verschil uit in de score: 25-18.

Bondscoach Jamie Morrison speelt de eerste ronde van de Volleyball Nations League met de nodige nieuwelingen. Veel vaste internationals hebben rust gekregen na een lang seizoen. De basis tegen Zuid-Korea bestond uit Juliët Lohuis, Laura Dijkema, Indy Baijens, Nicole Oude Luttikhuis, Nika Daalderop en Eline Timmerman. Libero was Myrthe Schoot. Marrit Jasper, Hester Jasper en Anniek Siebring kwamen eveneens binnen de lijnen.

Baijens zorgde voor 12 punten, Lohuis maakte 11 punten, Daalderop en Timmerman 10 en Oude Luttikhuis 8. Nederland scoorde 34 punten uit de aanval en 11 uit het blok. De service was goed voor negen punten.

Volgende week speelt de ploeg van Morrison drie duels in Apeldoorn; tegen Brazilië, Bulgarije en Polen.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”