Volledig scherm
Bondscoach Jamie Morrison op archiefbeeld. © ANP

Volleybalsters sluiten Nations League af met zege op Rusland

De Nederlandse volleybalsters hebben het toernooi om de Nations League afgesloten met een overtuigende overwinning. Het team van bondscoach Jamie Morrison zette in Jekaterinenburg Rusland met 3-0 (25-12 27-25 25-17) aan de kant.

Voor zowel Oranje als Rusland had het duel niet veel prioriteit meer. Beide landen konden zich niet meer plaatsen voor het finaletoernooi, de Final Six. Nederland startte de partij met Laura Dijkema (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret-Balkestein-Grothues en Anne Buijs (passer/lopers), Yvon Beliën en Juliët Lohuis (middens) en Kirsten Knip (libero). Rusland trad niet met de sterkste formatie aan.

Nederland liet Rusland in de eerste en derde set kansloos. In de eerste set noteerde de ploeg van Morrison liefst zeven aces. In de tweede set lag het initiatief lange tijd bij Rusland, maar Oranje knokte zich knap terug van een achterstand.

De volleybalsters krijgen nu een korte pauze en verzamelen 1 juli weer om zich voor te bereiden op het olympische kwalificatietoernooi, begin augustus in Italië. Tegenstanders zijn dan België, Kenia en Italië.