Lindsey Vonn.
Volledig scherm
Lindsey Vonn. © Getty Images

Vonn pakt 82ste overwinning en nadert het record van Stenmark

Lindsey Vonn heeft de laatste afdaling van het seizoen gewonnen. De Amerikaanse boekte in het Zweedse Are daarmee haar 82ste zege in de wereldbeker en is nog vier overwinningen verwijderd van het record van de Zweedse legende Ingemar Stenmark. 

 1. Gehavende Schilder teleurstellend vijfde: ‘Ik ben blij dat het klaar is’, Bol en Klaver overtuigend naar finale
  EK indoor

  Gehavende Schilder teleurstel­lend vijfde: ‘Ik ben blij dat het klaar is’, Bol en Klaver overtui­gend naar finale

  Terwijl de Portugese winnares Auriol Dongmo poseerde voor de fotografen wandelde Jessica Schilder al richting de uitgang van de baan. Daarna meldde ze zich met een toch opvallend vrolijke blik bij de pers. ,,Ik ben blij dat het klaar is”, verduidelijkte de 23-jarige Volendamse die niet verder kwam dan 18,29 meter. ,,Het lukte gewoon even niet en dat is typerend voor dit seizoen.”
 2. Nederlands bokstalent Megan de Cler (19) negeert WK-boycot, bond verbreekt lidmaatschap
  PREMIUM

  Nederlands bokstalent Megan de Cler (19) negeert WK-boy­cot, bond verbreekt lidmaat­schap

  Megan de Cler is ondanks een boycot van de Nederlandse Boksbond toch naar het WK van de internationale boksbond IBA in New Delhi gereisd, om daar onder neutrale vlag mee te doen. Als gevolg is het 19-jarige bokstalent geen lid meer van de nationale bond, wat haar deelname bij toekomstige toernooien en de Olympische Spelen onmogelijk maakt. De Boksbond is tevens van mening dat De Clers deelname aan dit toernooi niet volgens de competitieregels is en vecht die deelname daarom aan.