Warriors weer op voorsprong in play-offs

VideoGolden State Warriors heeft in de eerste ronde van de play-offs tegen Los Angeles Clippers weer een voorsprong genomen. De titelverdediger in de NBA won het derde duel, in het Staples Center van LA, met 132-105. De stand in de best-of-sevenserie kwam daarmee op 2-1 voor de Warriors, die enkele dagen eerder voor eigen publiek het tweede duel verrassend hadden verloren (131-135).

De sterrenploeg uit Oakland herstelde zich op overtuigende wijze voor die nederlaag. De Warriors keken geen moment tegen een achterstand aan en liepen al in het eerst kwart ver weg bij de Clippers. Kevin Durant kwam tot 38 punten, Stephen Curry gooide er 21 bij elkaar. Zondag treffen beide ploegen elkaar voor de vierde keer, opnieuw in Los Angeles.

Denver Nuggets, de nummer twee achter de Warriors in het westen tijdens de reguliere competitie, kijken in de serie tegen San Antonio Spurs tegen een achterstand van 2-1 aan. De Spurs wonnen voor eigen publiek het derde duel met 118-108. Derrick White was met 36 punten de topschutter bij de thuisclub. LaMarcus Aldridge kwam tot 18 punten en 11 rebounds.

Philadelphia 76ers won het derde duel met Brooklyn Nets met 131-115 en staat nu ook met 2-1 voor in de serie.

Volledig scherm
© Getty Images
  1. ‘We dachten: we vergelijken onszelf maar niet met Ajax’
    Europees kampioen

    ‘We dachten: we vergelij­ken onszelf maar niet met Ajax’

    Ze zijn regerend wereldkampioen in de 49ER FX-klasse, maar waren afgelopen week verwikkeld in een spannend kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020, in Tokio. Voor zeilduo Annemiek Bekkering (27) en Annette Duetz (25) is de winst van de EK-titel zondag bijzaak. Hun grootste triomf is de interne olympische kwalificatie, ten koste van het jonge duo Odile van Aanholt en Marike Jongens. Bekkering: ,,Ja, dan weet je op zondag ineens wat je het komende jaar gaat doen.”