Volledig scherm
Stephen Curry is door het dolle heen na de tweede overwinning op Portland. © AFP

Warriors winnen na inhaalrace ook tweede wedstrijd

NBAGolden State Warriors moest vannacht diep gaan om ook de tweede wedstrijd van de finales in de Western Conference te winnen. Na een inhaalrace boekten Stephen Curry en co op eigen veld een 114-111 overwinning op Portland Trail Blazers. 

Zonder de nog altijd geblesseerde Kevin Durant (kuit) had de titelhouder uit Californië het lastig. Portland Trail Blazers bouwde een voorsprong op van maximaal 17 punten, maar aan de hand van Stephen Curry knokten de Warriors zich terug. In de laatste twee minuten stelde de thuisploeg alsnog de zege veilig. 

Curry kwam tot 37 punten in het duel met zijn broer Seth (16 punten voor Portland), Klay Thompson droeg 24 punten bij en Draymond Green was met 16 punten en 10 rebounds eveneens van waarde.

Na de klinkende 116-94 zege in de eerste wedstrijd staat de titelhouder nu met 2-0 voor in de best-of-sevenserie. De westelijke finale gaat verder in Portland, met wedstrijden op zaterdag en maandag. Durant moet het derde en vierde duel zeker ook overslaan. Mocht de serie dan nog niet beslist zijn, kan hij mogelijk in wedstrijd vijf wel zijn rentree maken.

Volledig scherm
Stephen (l) en Seth Curry (r). © USA TODAY Sports