Volledig scherm
© Foto: SCS/Rene Pieterse

Waterpolosters naar laatste vier Super Final

De Nederlandse waterpolosters hebben de halve finale bereikt bij de Super Final in de World League. Oranje versloeg in Boedapest in de kwartfinale gastland Hongarije met 12-10. De periodestanden waren 2-2, 4-1, 3-4 en 3-3.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga maakte in de tweede periode het verschil en liep toen uit naar 6-3. Die marge van twee à drie doelpunten in hun voordeel wist Nederland lange tijd vast te houden. Toen het in de vierde periode nog even spannend werd, herstelde Bente Rogge met een treffer de voorsprong naar 12-9. Hongarije knokte zich nog terug tot 12-10, maar kwam niet meer dichterbij.

Maud Megens scoorde drie keer voor Oranje. Vivian Sevenich, Iris Wolves en Rogge waren twee keer trefzeker. Brigitte Sleeking, Maartje Keuning en Nomi Stomphorst scoorden allemaal één keer. Keepster Laura Aarts werd uitgeroepen tot beste speelster.

,,Dit was verreweg onze beste wedstrijd van dit toernooi hier”, reageerde bondscoach Arno Havenga. ,,Er zijn nog steeds wel wat foutjes, dus er zit zeker nog rek in. De halve finale spelen we naar alle waarschijnlijkheid tegen de Verenigde Staten, het team dat het toernooi hier domineert.”

Nederland treft in de halve finale de winnaar van de kwartfinale tussen de Verenigde Staten en China. De andere halve finale gaat tussen Italië en Rusland. De eindwinnaar van de Super Final verdient een olympisch ticket voor Tokio 2020.