Volledig scherm
Churandy Martina op de 100 meter sprint tijdens de FBK Games 2019. © ANP

Weer speelt de hiel van Martina op: ‘Maar ik ben pijn gewend’

Churandy Martina vertelde na zijn 100 meter op de FBK Games, waarin hij vierde werd in 10.19 seconden, dat hij last heeft van zijn hiel. Een blessure die hem in het verleden ook al serieus parten speelde. ,,Maar ik ben pijn gewend. Ik maak mij geen zorgen.”

Door Pim Bijl

Door de blessure heeft hij nog weinig trainingen uit het startblok gedaan, miste hij vele specifieke snelheidstrainingen en is hij zelfs aan het sleutelen aan zijn schoenen en spikes. Slecht nieuws, want de goedlachse atleet jaagt de komende maanden op de limieten van de WK en de Olympische Spelen. Vooral dat laatste toernooi, volgend jaar in Tokio, staat in zijn gedachten gekerfd.

,,Kijk, hier!”, zegt hij, terwijl hij zijn linkeronderarm met daarop de getatoeëerde olympische ringen toont. In vier van die ringen is de locatie en het jaartal ingevuld, want Martina was er al bij in Athene (2004), Peking (2008), Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016). ,,Tokio moet er nog bij. Ik moet gewoon die Spelen halen en dan is het klaar.”

Maar de jaren beginnen te tellen voor de inmiddels 34-jarige sprinter, geboren in Curaçao. ,,Wat kan ik zeggen? Ik had die blessure ook al een tijd geleden en loop altijd met pijntjes. Ik ben blij dat ik vandaag zo heb gesprint. Het komt goed.”

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”