Weiss wint Ironman Mexico

De Oostenrijkse triatleet Michael Weiss heeft vandaag de Ironman van Mexico gewonnen. Hij noteerde in Cozumel een absolute toptijd van 7 uur, 55 minuten en 23 seconden.

Die dankte hij echter aan de inkorting van het eerste onderdeel. Door de sterke stroming hoefden de deelnemers slechts 1,9 kilometer te zwemmen in plaats van de dubbele afstand. Het fietstraject was wel de normale 180 kilometer evenals de afsluitende marathonloop.

Tyler Butterfield uit Bermuda finishte als tweede vóór de Spanjaard Eneko Llanos. Beiden waren langer dan 8 uur onderweg. De Nederlander Bart in 't Veld (9.25.23) eindigde in de achterhoede. Bij de vrouwen won de Britse Rachel Joyce in 8.52.28.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.