Volledig scherm
© Amaury Miller

Wereldbeker schermen verplaatst van Italië naar Duitsland

De eerstkomende wereldbekerwedstrijd schermen is verplaatst van Italië naar Duitsland. Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus is het volgens de organisatoren niet verantwoord het evenement in Padua af te werken.

 Het is voor de schermers belangrijk dat de wedstrijd doorgaat omdat het een olympisch kwalificatietoernooi is. Het wereldbekerduel is nu in Tauberbischofsheim.

Meerdere sportwedstrijden in Italië zijn afgelast of uitgesteld vanwege het coronavirus, waaraan in Italië elf mensen zijn overleden.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.