Wereldkampioen Polen maatje te groot voor volleyballers

SamenvattingNa twee overwinningen (op Montenegro en Oekraïne) zijn de volleyballers op het EK tegen een ingecalculeerde nederlaag aangelopen. Wereldkampioen Polen was in drie sets een maatje te groot was voor de ‘Lange Mannen’ van bondscoach Roberto Piazza: 19-25, 18-25, 19-25. 

Nederland wist vooraf dat het een bijzonder lastige opgave zou worden tegen Polen. Het land dat de laatste twee wereldkampioenschappen won en de grote favoriet is voor de Europese titel oefende dit jaar twee keer tegen TeamNL. De Nederlandse volleyballers wisten daarin slechts één set te winnen.

Volledig scherm
© BSR Agency

Dat was de ploeg van bondscoach Roberto Piazza niet gegund. In de afgeladen evenementenhal zagen de vele Poolse supporters dat hun land pas in de derde set in de problemen kwam. Onder aanvoering van topscorer Nimir Abdel-Aziz (19 punten) nam Nederland een voorsprong van drie punten. Halverwege de set schakelde Polen bij en won alsnog.

,,Je hoopt op een klein stuntje”, zei Abdel-Aziz bij de NOS. ,,Het gebeurt niet vaak in Nederland dat het hier vol zit bij het volleybal. Er waren iets meer Polen dan Nederlanders, maar het was mooi om voor zoveel publiek te spelen.”

De aanvoerder baalde evenwel van het resultaat. “Vooral door eigen fouten kwam Polen op voorsprong en als zij een paar punten voorsprong hebben dan geven ze het niet meer weg. De vele supporters zorgen misschien ook wel voor extra druk waardoor we sneller foutjes maken”, aldus Abdel-Aziz, die alvast vooruit keek. “We moeten zorgen dat we tegen de andere landen de punten pakken.”

Oranje, dat de eerste twee groepswedstrijden won op het EK, speelt dinsdag de vierde wedstrijd in poule D. Estland is dan de tegenstander.

Volledig scherm
© BSR Agency