Wilnis al na halve ronde knock-out voor thuispubliek in Utrecht

Video's glory 65Jason Wilnis heeft tijdens Glory 65 niet voor een stunt kunnen zorgen. De Utrechter hoopte in zijn thuisstad de wereldtitel in het middelgewicht te heroveren, maar ging al halverwege de eerste ronde knock-out in zijn titelgevecht tegen Alex Pereira.

Jason Wilnis met zijn coach Danny de Vries.
Volledig scherm
Jason Wilnis met zijn coach Danny de Vries. © JAMES LAW

Wilnis werd bij de bookmakers al niet als favoriet gezien voor het gevecht tegen de langere Pereira. De 28-jarige Nederlander won namelijk slechts één van zijn laatste vier Glory-gevechten, terwijl de Braziliaan juist bezig was aan een sterke reeks met vier overwinningen op rij.

Uiteindelijk duurde het gevecht slechts een halve ronde. Wilnis wist aanvankelijk nog op te staan nadat hij een eerste keer werd gevloerd, maar enkele tellen later was hij niet bestand tegen een weergaloze knie op de kin. Zodoende kon de Utrechter niet de titel heroveren die hij twee jaar eerder verloor en zette Pereira zijn zegereeks voort.

Grigorian verslaat dominantste kickbokser ter wereld

In het eerste van twee titelgevechten in Utrecht zorgde Marat Grigorian voor een daverende verrassing. De Armeniër die in Nederland traint wist bij zijn vijfde poging eindelijk af te rekenen met Sitthichai Sitsongpeenong en won daarmee zijn eerste wereldtitel in het lichtgewicht. De Thai wordt gezien als dominantste kickbokser ter wereld en verloor voor het eerst in drieënhalf jaar weer eens bij de grootste kickboksorganisatie ter wereld.

De kampioen zat van meet af aan helemaal niet in het gevecht en werd pas in de vierde ronde een beetje wakker. Op dat moment had Grigorian echter al een grote voorsprong opgebouwd bij de juryleden. Uiteindelijk was de jury het er unaniem over eens dat de Armeniër de kampioensgordel verdiend had.